Vidareutbildning & Koncept

iMEiT "inspiration, Motivation, Education - in Training"  

Vidareutbildning i träning med Watt (Cykling)


Den absolut största nyheten i inomhuscyklingen sedan träningsformen skapades är här.

Vi på iMEiT har själva tränat Wattbaserat i många år, och instruerat med Watt sedan de första cyklarna med en wattmätare såldes i Sverige. I vår värld finns det inget annat sätt att göra träningen så effektiv och mätbar som möjligt annat än att använda en wattmätare ihop med puls och de andra redskap som redan finns på anläggningarna.


För dig som inte riktigt sett eller fått träningen förklarad för dig så gillar vi liknelsen "tänk att du har tränat med ögonbindel i gymmet i flera år och fått gissa dig till vilka vikter du kör med. Helt plötsligt tar någon av ögonbindeln och du kan börja mäta och planera med hjälp av tydlig feedback på vilka vikter du lyfter.". Exakt så är det Watt fungerar, nu har vi äntligen ett sätt att mäta intensiteten och belastningen samt att se hur och när vi utvecklas och faktiskt blir snabbare och bättre tränad.Du bör ha instruerat Spinning / Cykling regelbundet i minst 12 månader innan utbildningens start och gärna kört med Watt redan men det är inget krav.

Vi tar in max 12 deltagare på denna utbildning för att maximera din upplevelse och effekt av utbildningen.


Innehåll

- Vad är Watt?

- Hur kan Watt hjälpa oss att planera och strukturera träningen?

- Inspirationsklasser

- Avancerade klassupplägg utifrån Watt

- Periodisering av träningen med Watt

- Presenterande och feedback


Omfattning

- 2 heldagar á 8h, dvs 16h lärarledd undervisning totalt samt feedback och materialet från utbildningen med hem efteråt. 


Pris: 5 000kr ex moms / 6 000kr ink moms

I priset ingår:

- utbildning

- utbildningsmaterial

- utbildningsintyg

- prenumeration på IMEIT's nyhetsbrev

 

Datum


Boka

via mail till info@imeit.se eller fyll i formuläret på sidan "Kontakt"


Vidareutbildning i instruktörsrollen (Cykel)


Har du kört fast i gamla hjulspår? Känner du att du inte riktigt får den hjälp / push du behöver för att kliva ut ur boxen och växla upp ditt instruerande till nästa nivå?

Då är detta utbildningen för dig! Under två intensiva dagar fokuserar vi på hur du presenterar och hur du kan ta dig vidare vad gäller din instruktörsroll.


Personligt och specifikt genom massvis av presentationer och feedback och även fördjupningar i det teoretiska bakom konsten att presentera, eller med andra ord, fokus på pedagogik och didaktik och hur den tillämpas som instruktör i Cykling eller Spinning.


Vi hjälper dig att hitta dina styrkor och vad du kan utveckla för att bli ännu bättre, vårt jobb är att hitta och lyfta just dina styrkor och tillgångar som instruktör! Genomförd kurs med 100% närvaro leder till intyg och licens via JimBerg.se att du genomfört denna vidareutbildning i cykel / spinning.


Feedback från tidigare deltagare

- "Vill nu skicka över mina tankar om helgens fantastiska utbildning! Först och främst så är Jim (som vi kanske redan visste iofs) riktigt proffsig och helrätt för en sån här kurs. Bra bemötande, bra och rak individuell feedback, inga konstigheter. Sen är han ju grym som instruktör på cykeln också, sista passet på söndagen var superhäftigt! Best ever!

Upplägg och innehåll var också bra just för att ta oss en nivå till i vår coaching framförallt. Tydligt att detta inte var någon grundutbildning."


- "Utbildningen var en enormt givande utbildning med individuellt anpassat innehåll vilket gav varje enskild deltagare möjlighet att utvecklas. Du själv går in 100% engagerat och med din bakgrund inom gruppträning / cykling ger du kursen en mycket relevant och trovärdig prägel.

Vill du som inte gått den stegra din instruktörsroll? Då kan jag varmt rekommendera den här kursen till alla!"


- "Hej, och tack för en grym helg...! :) Är mer än nöjd med helgen och tycker verkligen du lyckades fånga mina utvecklingsområden som kan göra mig till en bättre instruktör och inte bara det "sedvanliga" som att skapa kontraster i röst, musik, känslor osv... Toppen!" Du bör ha instruerat Spinning / Cykling regelbundet i minst 12 månader innan utbildningens start.

Vi tar in max 12 deltagare på denna utbildning för att maximera din upplevelse och effekt av utbildningen.


Innehåll

- Inspirationsklasser

- Cykelteknik

- Cykelinställningar och analys av sittposition

- Avancerade klassupplägg

- Avancerad Musik/Musikanalys

- Presenterande och feedback


Omfattning

- 2 heldagar á 8h, dvs 16h lärarledd undervisning totalt samt feedback och materialet från utbildningen med hem efteråt.


Pris: 5 000kr ex moms / 6 000kr ink moms

I priset ingår:

- utbildning

- utbildningsmaterial

- utbildningsintyg

- prenumeration på IMEIT's nyhetsbrev

 

Datum


Boka

via mail till jim@jimberg.se eller fyll i formuläret på sidan "Kontakt"
iMEiT  Watt-Cykling


Kortfattat förklarat innebär vårt watt-koncept att er anläggning får ta del av ett beprövat och fungerande upplägg som skapar mer resultat av träningen, som ökar lojaliteten hos era medlemmar och som ger större beläggning på era klasser. Samtidigt som vi behåller all glädjen, allt det individuella och personliga samt valbarheten för instruktörer och medlemmar.


Rent konkret fungerar konceptet så att era instruktörer får ett passupplägg med antal intervaller / block (längd och tid) samt vilka tempon dessa ska utföras i och vad syftet och anledningen till just dessa är. Därifrån väljer instruktörerna sedan själva sin musik och sätter sin prägel på upplägget precis som vanligt när man instruerar freestyle. Vi tillhandahåller helt enkelt vetenskapen och tänket samt kunskapen bakom.


Som anläggning kan du baserat på hur många klasser och hur mycket medlemmar ni har på anläggningen välja två olika nivår, "Motion" eller "Elit", och två olika spår, "iMEiT Watt-Solo" eller "iMEiT Watt-Plus". I Solo räknar vi med att ni kör 2-4 watt-baserade cykelklasser i veckan och lägger upp upplägget baserat på detta. I Plus räknar vi med att ni kör mer än 4 watt-baserade cykelklasser i veckan och skapar ett upplägg för detta.  I de olika nivåerna utgår vi från vilken nivå ni anser bäst beskriver era medlemmar, samt era instruktörer. Självklart går det att kombinera fritt mellan dessa fyra olika val.

Önskas det så finns det även möjlighet att prenumerera på en komplett lösning med musik och allt färdigt.Vilkor:

- Löpande avtal som tecknas på minst ett år

- iMEiT kan säga upp omedelbart vid missbruk

- Anläggningen tillhandahåller minst 2st watt-klasser i veckan för sina medlemmar

- Anläggningen använder väl fungerande cyklar med watt och kadens-mätare


Ingår:

- Löpande upplägg som byts var 8:e till var 12:e vecka

- Upplägget är standardiserat men instruktörerna väljer själva sin egen musik

- Marknadsföringsmaterial för konceptet i form av högupplöst material för eget tryck / utskrift

- Väl utbildade instruktörer som alla följer en gemensam mall och plan för träningen.

- Igenkänningsfaktor för medlemmarna.

- Material och hjälp att utföra FTP tester på medlemmarna.

- Intern FB-grupp för instruktörerna att bolla frågor med iMEiT samt byta klasser mellan sig mm. 

Copyright iMEiT 2019 © All Rights Reserved